Only Five

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Only Five oli Turussa keväällä 1967 perustettu yhtye. Yhtyeen jäsenet olivat aluksi laulaja Kalevi Karling, soolokitaristi-laulaja Jouko Linko, rytmikitaristi-laulaja Helge Koskela, basisti Timo Kurki ja rumpali Börje Hellman. Lisäksi toiseksi laulusolistiksi tuli muutamaksi kuukaudeksi Timo Nummi. Tänä aikana yhtyeen nimikin oli Only Five + One. Lisäksi syksyllä 1967 Hellman jäi lyhyelle tauolle ja rumpalina oli tuolloin Taisto Keinänen. Keväällä 1968 samainen muutos jäi pysyväksi.

Jo perustamisvuonnaan Only Five arvostettiin parhaaksi levyttämättömäksi yhtyeeksi ja se sijoittui toiseksi Ponnahdus Pinnalle -kilpailussa ja oli samaisessa kisassa yleisön suosikki.

Kalevi Karling erosi yhtyeestä vuoden 1967 lopulla ja siirtyi aika pian laulamaan tangoja. Helmikuussa 1968, kun Timo Nummi lopetti, hänen tilalleen tuli pariksi kuukaudeksi Kristian Laurell. Sen jälkeen yhtyeen rumpaliksi vakiintui Taisto Keinänen ja lisäksi otettiin uusi vakituinen jäsen, kosketinsoittaja-laulaja Markku Silander. Seuraava muutos Only Fivessä tapahtui kesällä 1969, kun laulusolistiksi saatiin entinen Madmen-solisti Olli Lundstedt. Samalla yhtye päätti muuttaa nimensä Yellowiksi.

  • Yellow'n CD-albumi Keltakuume (Rocket Records ROK-062, 2010), Juha Rantalan tekemä esittelyteksti.
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.